Twee mini-exposities

Studio Stedum heeft een ruim honderd jaar oude platencamera van het Universiteitsmuseum uitgeprobeerd. In de cassette waarin vroeger de lichtgevoelige glasplaten geplaatst werden hebben we lichtgevoelig papier met een kartonnetje erachter gedaan. De dikke papiernegatieven kun je na het ontwikkelen en drogen contactafdrukken op een ander vel fotopapier.

We waren aangenaam verrast door het effect dat de papierstructuur van het het ‘negatief-papier’ heeft in de afdruk. De foto’s zien er meteen ook honderd jaar oud uit!
Hier op Youtube kun je een filmpje van het fotograferen in de kerk van Stedum bekijken. Hieronder een portretfoto die we van buren maakten. Let op, de portretfoto is een gescand ‘negatief’, digitaal positief gemaakt, dus zonder het oude effect.

De ‘oude’ foto’s exposeren we aanstaande zondag voor de Tocht om de Noord lopers en een paar op 12, 13 en 14 oktober tijdens Hardtslag Hoogeland in Zeerijp en later in Wilhelmshaven, Duitsland.

exterieurinterieur

 

 

 

Voor wie het resultaat van één van de door ons eerder gegeven ‘pinhole-workshops’ wil zien, dat kan vanaf morgen een maand lang in de activiteitenruimte van zorgbuurderij De Heemen. Bel of mail wel even voordat je wilt gaan kijken, er is niet altijd iemand aanwezig.

DeWalinkjes