Kunstmonument

 

aankondiging-expoHet weekend van 17 en 18 september exposeren we in het kader van Kunstmonument 2016. Dit is een leuke kunstroute in de gemeente Loppersum. Op zo’n 20 locaties, waaronder veel monumenten, laten zo’n 40 Lopster kunstenaars tussen 11 en 18 uur zien wat ze maken.

Onze locatie is dicht bij huis; aan de overkant naast de kerk in het Klokkenpadgebouw, beter bekend als de oude brandweer of de oude school.

Hier laten we onder andere pinhole’s zien uit de Epi Ecclesiae (‘aardbevingskerkjes’) serie, waaronder nieuwe, en hele grote, en leggen de techniek uit van het fotograferen zonder lens.

We zijn daar te gast bij Jack Brandsma en Françoise de Thouars, interieurontwerpers en samen een paar ontwerpers. Zij hebben hier hun atelier en werkplaats waar eigen werk te zien is.

Françoise kookt ook regelmatig over. Dit weekend bakt ze taart en maakt ze soep, en voor koffie en thee wordt ook gezorgd.

Er zijn ook optredens en kinderactiviteiten bij ons, in Stedum en de andere dorpen, kijk voor het programma op de site van Kunstmonument.

Komen dus als je in de buurt bent of woont!

oude-foto-met-brandweer-web