Terug- en vooruitblik

Het jaar is voorbij gevlogen.. Elke keer als we dachten dat we even vrij hadden voor eigen dingen, dan diende iets leuks of nieuws zich aan dat meer prioriteit had dan (tuin-)klussen. (Of we fietsten in het begin van de vakantie gezamenlijk uit de bocht en moesten wekenlang rust houden door kneuzingen en breuken..)

Als we terugkijken dan zijn we dik tevreden over wat we maakten. Logo’s, kaarten en uitnodigingen, een poster, een banner, twee mooie boeken.
Jan Alwin heeft Mac-hulp en database ondersteuning gegeven en is aan het eind van het jaar nog veel bezig geweest met het beveiligen van al ‘onze’ sites (nodig; één van onze sites werd helaas gehackt). En we hebben natuurlijk veel foto’s gemaakt.

De fotografie opdrachten brachten Janna onder meer naar kerken in Garnwerd, Engelbert en in de stad, en dit jaar naar opvallend veel artsen in het UMCG, voor een vaste en voor een nieuwe opdrachtgever. Andere portetfoto’s maakte ze in Ulrum, Zoutkamp en lekker makkelijk, bij de buren op nummer 2. De leukste opdracht van dit jaar was die om alle 24 locaties van Kunstmonument Loppersum te fotograferen. Dagenlang fietsen in de omgeving van Stedum (met Jan Alwin, die keek graag mee) met goed licht en dus ook mooi weer, de mooiste dorpjes doorkruisen, kerken bekijken, onderweg koffie uit de thermoskan en boterhammen, en dan ook nog betaald krijgen. Hopelijk komt er volgend jaar weer zo’n mooie klus!

Jan Alwin maakte bij een workshop ter gelegenheid van het afscheid van een collega in het GRID (het grafisch museum) een mooi koud Groninger landschap; de kerstkaart van dit jaar. De ster en de letters zijn van Janna. 😉

We kijken dus uit naar weer zo’n fijne fotoklus, en zijn benieuwd wat nog meer op onze weg komt. Niet teveel scheuren en hobbels hopelijk, en veel haail en zegen. En dat is ook wat we jullie toewensen!