Het foto archief

De websites die wij maken zijn altijd rijkelijk voorzien van foto’s. Niet omdat we nou eenmaal ook fotograaf zijn en onszelf makkelijk inschakelen, maar omdat we denken dat beeld belangrijk is. Bijvoorbeeld om sfeer te bepalen, een identiteit te verbeelden, maar ook om te informeren, om volledig te kunnen zijn. Met alleen tekst komt een boodschap niet altijd goed over.

Op dit moment werken we aan een erg leuke klus voor de Stichting Historie Stedum, een klus zonder haast ook, we krijgen alle ruimte van de opdrachtgever. Voor de te bouwen website hebben we beschikking over de enorme beeldbank van de stichting. Het heeft ons middagen gekost om al deze foto’s te bekijken… Heerlijke middagen! En elke keer als we dachten dat we wel voldoende materiaal hadden verzameld om op de website te gebruiken (‘we moeten nu maar eens echt gaan bouwen’) dan kwam er weer een pareltje voorbij, en stapten we weer verder in de eindeloze reeks beelden.

Nu weten we zeker dat we foto’s hebben gekozen die recht doen aan het belang van de website en het werk van de stichting. Beelden die uitnodigen om niet alleen verder te kijken op de website en in het beeldarchief, maar ook om verder te kijken online, of beter te kijken naar onze eigen (familie-) archieven, maar ook onze eigen omgeving in een ander perspectief te zien.
Ooit waren deze archieffoto’s ook maar kiekjes, net als alle snapshots die we nu dagelijks maken, maar nu zijn ze van onschatbare waarde en vertellen ze verhalen die anders niet meer bekend zouden zijn.

(Voor meer pareltjes; ga naar de inmiddels opgeleverde site www.historiestedum.nl)