Fotografie

jannamersin

Als je ons inhuurt dan heb je ook meteen een fotograaf tot je beschikking. We vinden foto’s belangrijk op websites en in uitingen op papier, dus we zullen zeker aansturen op het zoeken of maken van bepaalde foto’s!

Ik, Janna Bathoorn, ben in 2004 afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen met een documentaire serie foto’s gemaakt tijdens een 5 weken durende rondreis door Turkije.

Ik fotografeer graag (oude) interieurs en architectuur, (mensen in hun) omgevingen, zowel stedelijke als landelijke en werkt meestal in serie.
In opdracht maak ik vaak verslagen van momenten (gebeurtenissen, bijeenkomsten, veranderingen). Ik mis niet gauw iets, ben een fly on the wall, en weet hoe je een verhaal opbouwt.

Door mijn stage bij het Grand Theatre krijg ik nog geregeld een opdracht in de dans en theaterwereld, helaas minder vaak, veel van mijn opdrachtgevers hebben de bezuinigingen niet overleefd. Aan deze stage heb ik ook mijn goeie gevoel voor timing overgehouden, en mijn streven om nooit te flitsen.

Meestal grijp ik niet of amper in, mijn foto’s zijn daardoor eerlijk en documentair. Natuurlijk maak ik keuzes, dat doe je bij maken van elke foto en het samenstellen van elke, maar ik durf te beweren dat ik door de juiste keuzes te maken het verhaal goed kan overbrengen.

Opdrachten die ik niet doe zijn trouwreportages, studioportretten en zwangerschapsfoto’s, die opdrachten zijn zeg-maar-niet-mijn-ding.
Maar het maken van een setting vind ik wel heel erg leuk om te doen, een setting voor een portret of een product. Interieurs hebben mijn grote interesse, en gevoel voor stijl en sfeer heb ik onder meer in mijn jaren bij IKEA opgedaan. Daarbij heb ik geen gebrek aan culturele bagage, ik heb onnoemlijk veel tentoonstellingen, musea, kerken, landhuizen en kastelen en mooie zaken bezocht.

Ik heb een grote interesse in het dagelijks leven van gewone mensen en de omgeving waarin dit leven zich afspeelt.

Met Jan Alwin deel ik mijn fascinatie voor oude fototechnieken. We proberen regelmatig oude camera’s uit, hebben nog een doka en doen jaarlijks een workshop oude fototechnieken in Duitsland. We wachten met smart op een opdracht die we uit mogen voeren met deze één van deze oude technieken!

Voor meer foto’s van mijn hand zie het eerste vormgeefproject (lees de gedateerde site 😉 van Studio Stedum; www.jannabathoorn.nl