Nachtwacht

n8w8

Al weer een tijdje geleden, maar leuk om te laten zien; het project N8W8. Kinderen uit Stedum hebben de Nachtwacht van Rembrandt ‘nagespeeld’ onder leiding van De Boekwerkplaats en kunstenares Miriam Geerts. Hiervan hebben we een mooie foto gemaakt en nu is ons ontwerp tot een boekje gebonden door de Boekwerkplaats.

Voor dit boekje zochten wij een letter die een mooie 17e eeuwse sfeer neer zou zetten. Na wat zoeken op internet hebben we de IM Fell lettertypen ontdekt. Dit zijn 17e eeuwse lettertypen die door Igino Marini zijn gedigitaliseerd. Ze hebben de onregelmatigheid die je ook in oude 17e eeuwse boeken ziet. Precies wat we zochten. Omdat we graag reclame maken voor mensen die dit prachtige monnikenwerk doen, dit is de maker van het lettertype: http://iginomarini.com/fell/

n8w802 n8w803