Workshop in Duitsland

We zijn voor de derde keer een lang weekend in Schloss Clemenswerth in Sögel geweest om oude fototechnieken te leren.

De eerste dag hebben we weer een pinhole camera gebouwd, dit keer van een Red Bull blikje, en we maakten de eerste vellen papier lichtgevoelig volgens de Calotypie methode. Dag twee hebben we foto’s gemaakt, best mooie dit keer, en prepareerden we nog meer papier.

Helaas ging er van alles mis met de chemicaliën, waardoor we eigenlijk geen mooie afdrukken hebben. Voor de echt geinteresseerde: de eerste laag, het gelatinemengsel moet een constante temperatuur van 34 graden hebben. Dat ging vrijdag (38 graden ’s middags!) goed, maar de volgende dagen niet.. Ook de leraar leerde nog wat dit weekend.

Hierbij unserem schönste Fehler:

(het uitzicht en trappenhuis van Haus Münster, waar we overnachtten en werkten)

kerktrap