1980 flessen appelsap

Maar liefst 1980 flessen Steemer Appelsap zijn er gemaakt van de oogst van 2013.
Alle Stedumers die teveel appels hebben om zelf op te eten of te verwerken kunnen jaarlijks hun oogst laten ophalen door Dorpstuin De Heemen. (Hier moestuinieren wij, vandaar.) De appels worden verwerkt bij een sap- en wijnboerderij in Wirdum, hier vlakbij. De mensen die appels inleveren krijgen een derde van hun bijdrage terug.
De rest van het sap (dit jaar dus heel erg veel!) wordt te koop aangeboden voor 2 euro per fles. Wij maakten het etiket, net als vorig jaar. Een leuk klusje, en dit jaar erg gemakkelijk. De volgeladen wagen met appels stond mooi te zijn voor ons huis, dus een foto was zo gemaakt.

Het sap smaakt anders dan die van vorig jaar, wederom heerlijk.
Wie maakt ons los?

sap2013