Expositie Op Ewsum

Het afgelopen jaar hebben we afzonderlijk van elkaar aan nieuwe fotoserie’s gewerkt. Alhoewel, afzonderlijk.. We hebben vaak met de ander meegekeken, meegelopen en statieven gesjouwd, en elkaar bijgestaan bij de uiteindelijke selectie (kill your darlings).
Het zijn heel eigen series geworden, analoge zwartwit middenformaat platen versus digitale filterkiekjes uit een compactcamera’tje.

Samen met Miriam Geerts die verderop bij ons in de straat woont en daar haar galerie De Toonkamer heeft exposeren we dit nieuwe werk op Borg Ewsum. Of zoals men zo mooi zegt Op Ewsum.
De exposities in het koetshuis van Ewsum worden georganiseerd door de Stichting Beetke Benieuwd. Genoemd naar Beetke van Rasquert, de vrolijke dame van het plaatje, hier geportretteerd met de geruineerde borg Ewsum.

Ook Miriam heeft een nieuwe serie gemaakt, 18 kilometers fietsen naar school heeft geresulteerd in 18 verschillende beelden. Uitgewerkt met uiteenlopende materialen en technieken.

Welkom op de opening door dorpsgenote Agmar van Rijn, die absurd veel leest, heel graag vertelt en schrijft, maar ook van kunst houdt, en daarom met plezier een lezing geeft over het lezen van kunst.

En welkom daarna op de expositie!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Expositie op Ewsum van 6 september tot en met 29 oktober 2017
Opening zondag 10 september 15 uur in het Koetshuis

Een afwisselende tentoonstelling van werk van drie beeldend kunstenaars uit Stedum.
Voor deze expositie werd nieuw werk gemaakt, in serie en in nauw overleg.

De series geven een blik op de wereld; dichtbij, iets verder weg en nog iets verder weg.

Miriam Geerts (Hengelo 1965, ook docent kunst) werkt met vulpen, schaar en naald en uiteenlopende materialen, vaak papier en textiel, mixed media
Jan Alwin (Apeldoorn 1973, ook website ontwikkelaar en vormgever) ontwikkelt ook graag foto’s in de donkere kamer en werkt met antieke camera, old school
Janna Bathoorn (Groningen 1976, ook grafisch vormgever) aanschouwt graag en werkt documentair, fly on the wall 

Dichtbij ken je het vaak goed, of is dat een misverstand? 

Jan Alwin verdwaalt in het eigen Stedumer bos.
Miriam kijkt elke kilometer haar ogen uit al fietsend naar school in Groningen.
Janna zoekt vreemde mensen en landen op die toch weer heel herkenbaar blijken.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –