Mislukt / gelukt

Borg Rusthoven in Wirdum staat weer veilig op z’n plek. Het hele Base Isolation proces leggen we digitaal vast, maar het daadwerkelijke optillen en neerzetten hebben we ook ouderwets analoog vastgelegd.

De pinhole blikjes hebben dit keer bijna twee dagen ‘open’ gestaan. Dit kan goed als je donkere filtertjes voor de gaatjes plakt. Bij het optillen hadden we drie pinhole foto’s gemaakt, nu bij het neerzetten weer. Alleen hadden we per ongeluk één blikje zonder filters gepakt.. Het papiernegatief werd in de doka meteen helemaal zwart… overbelicht..

Mislukt dachten we, maar toch het papiertje maar snel uit het ontwikkelbad gehaald, en ook maar even door het stopbad en fixeerbad gewapperd. Je kan bij een rood lampje niet alles zien, misschien staat er iets op.

Het papiernegatief bleef bij daglicht ook gitzwart, er waren heel zwak bomen en een blok op te zien als je het velletje kantelde.
Maar de scanner haalde er nog heel wat informatie uit! En door in Photoshop het contrast enorm te verhogen is er best een mooi gelukt beeld uitgekomen. Wel heel krasserig en vlekkerig, maar interessant. Bijna interessanter dan de ‘gelukte’ beelden!

De beweging van de Borg zie je vooral boven het dak. De schoorstenen zijn wel heel lang. En de ramen ook. De witte streep links in het midden is de ondergaande zon in het westen.

Bij de cursussen die we in Noord Duitsland hebben gedaan zouden we zeggen ‘Wieder einen schönen Fehler!’