Vormgeving websites

De eerste website die wij samen maakten was fotogalerie www.jannabathoorn.nl. Janna scande negatieven en schreef tekstjes en Jan Alwin bouwde de website met een eigen gebouwde CMS en fotobeheersysteem.

Het hebben van een eigen website was toen bijzonder. Alle studenten werkten in 2004 nog analoog. De eerste digitale camera’s werden in het laatste studiejaar wel voorzichtig aangeschaft, maar de resolutie van de beelden was zo laag dat je niet echt kon uitvergroten. In 2005 studeerden een aantal leerlingen echter al digitaal af, en op hun visitekaartjes stond ook al een website vermeld. Nog een jaar later was Janna’s website al wat stijfjes, en nu is de site een charmant museumstuk!

Omdat onze eerste site niet heel representatief is (en je bovendien zo goed bent als je laatste werk) hierbij een link naar onze laatst opgeleverde website, die van de Stichting Historie Stedum. Een van onze leukste klussen, omdat we een archief vol prachtige foto’s tot onze beschikking hadden! (We schreven er een blogje over.)

Tegenwoordig werken we in WordPress, een systeem waarin wij makkelijk kunnen bouwen en waarin elke opdrachtgever makkelijk kan werken. Het is van oorsprong een blogsysteem, maar veel bedrijven gebruiken het tegenwoordig voor uiteenlopende doeleinden.

Voorbeelden van sites die we gebouwd hebben, en waarvoor we ook de foto’s maakten en de huisstijl deden zijn;

Voor andere opdrachtgevers maakten we websites bij een bestaande huisstijl, gaven we de online huisstijl een opfrisser of maakten we foto’s voor bestaande sites. Ook ontwierpen we in opdracht een nepwebsite om investeerders en potentiële gebruikers er van te overtuigen dat een nieuwe online applicatie ontwikkeld moest worden. (De app is ontwikkeld, en ons logo en de huisstijlsfeer is gehandhaafd!)

We maakten er nog meer, maar zoals we al schreven op de drukwerk pagina, soms wordt een website aangepast. Die sites linken we niet meer naar.

En last but not least is deze website ‘van onszelf’, al jaren in ontwikkeling en eigenlijk niet vormgegeven.. 😉