Over Studio Stedum

Studio Stedum is een bureau voor fotografie en vormgeving en is een samenwerking tussen Janna Bathoorn en Jan Alwin de Jong.

Studio Stedum doet eigen projecten en fotografeert en geeft vorm in opdracht. We geven drukwerk vorm van idee tot eindproduct en denken mee over huisstijlen en websites. Als we gevraagd worden om een website of huisstijl te ontwikkelen denken we mee over wat te communiceren en op welke manier of via welke weg de boodschap het beste aankomt bij de doelgroep. Het uitwerken van de logo’s uitwerken en het bouwen van de websites doen we niet meer. De rol van fotografie in onze ontwerpen is opvallend groot, we werken digitaal en als een opdracht er om vraagt ook analoog. We werken precies en nemen de tijd voor overleg en de ideeënfase.

Studio Stedum heeft een fascinatie voor oude fototechnieken. We proberen regelmatig oude camera’s uit, hebben nog een doka en doen jaarlijks een workshop oude fototechnieken in Duitsland. De serie EpiEcclesiae is een serie die we samen maken.

Op deze website brengen we zowel eigen werk als opdrachtwerk onder de aandacht, en zowel ons ontwerpwerk als fotografie heeft een eigen plek.
Naast de pagina’s over deze onderwerpen wordt er in de berichten aandacht aan besteed. In de berichtenstroom kan gezocht worden door een categorie te kiezen of een zoekwoord in te geven.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Jan Alwin de Jong (Apeldoorn 1973) studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Groningen. Sinds 1998 werkt hij als webdeveloper, dtp’er en it’er, zowel als zelfstandige als in loondienst. In vrije tijd ontwikkelt hij foto’s of zichzelf.

Jan Alwin was één van de eerste gelukkige kinderen met een Commodore 64 computer. Hierdoor leerde hij al spelenderwijs programmeren in Basic. Als hij niet achter de computer zat dan tekende hij grootse steden en werelden op vellen kettingpapier of las boeken. Tijdens zijn studie werkte hij mee aan het faculteitsblad en de almanak en maakte zich zo de eerste grafische programma’s eigen. Voor het Economisch Magazine maakte Jan Alwin ook foto’s en hij nam deel aan het USVA Videocollectief. Dat hij na zijn studie dan ook niet de economie in ging, maar DTP’er en programmeur werd was niet meer dan logisch.
Jan Alwin de Jong op LinkedIn

Janna Bathoorn (Groningen 1976) deed na een HBO opleiding marketing (Nima A&B) de Kunstacademie in Groningen. Binnen de afdeling vormgeving communicatie studeerde ze af met documentaire serie foto’s over Turkije.  Ze heeft bij onder meer bij IKEA en Noorderlicht fotografie gewerkt en werkt sinds 2004 als zelfstandig fotograaf en vormgever.

Janna heeft altijd al verzameld, gearchiveerd, gerangschikt, geëtaleerd en georganiseerd.
Zat ze niet achter haar bureau te knippen, plakken en te schrijven, dan was ze buiten op pad met haar camera. Alle uitjes werden vastgelegd in beeld en schrift, in vakantieboeken en in brieven. Een nieuwe kast of stoel voor haar kamer of een nieuwe plant op het balkon betekende dat alles anders moest staan totdat het plaatje klopte. Vanaf haar tienertijd werkte ze mee aan de buurtkrant, de eerste jaren nog letterlijk knip- en plakwerk, en hielp ze bij het drukken van de krant.
Janna Bathoorn op LinkedIn

Studio Stedum op Facebook

J&JA